0Item(s)

V košarici še nimate artiklov

Product was successfully added to your shopping cart.

Kuhinjski stoli

Izdelki 1 do 12 od 286 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki 1 do 12 od 286 skupaj

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Kakovostni in moderni kuhinjski stoli

Kuhinjski stol je enako pomemben kot miza. Zato ne smete zanemariti lastnosti kuhinjskih stolov. Pogosto je merilo izbire tudi cena, kar pa lahko rečemo, da je napaka. Kuhinjski stoli niso dekoracija, so pa funkcionalno pohištvo, zaradi česar je izbira zelo pomembna. Kvalitetni stoli za kuhinjo morajo biti kakovostni, le tako bodo dosegli določeno življenjsko dobo, predvsem masivni stoli za jedilnico so zasnovani tako, da omogočajo udobje in visoke uporabne vrednosti.

Jedilni stoli morajo biti praktični, udobni, vzdržljivi, lepi in popolnoma ustrezati notranjosti ter potrebam družinskih članov.

Jedilne mize so del opreme doma, za katero preživimo veliko časa in ob kateri se kvalitetno družimo z ostalimi družinskimi člani. Tako imajo jedilnice zelo pomembno vlogo v našem vsakdanjem življenju. Jedilna miza je lahko pravokotna, okrogla ali ovalna in tudi iz različnih materialov. Medtem, ko so stoli z naslonjalom ali brez, višina nog je lahko različna, prisotna so lahko naslonjala za roke, hkrati pa so lahko iz različnih materialov.

Moderni kuhinjski stoli

Moderni stoli za jedilnico ne smejo biti v nasprotju s splošnim konceptom notranjosti. Skladati se morajo predvsem z osvetlitvijo prostora, obliko kuhinjske garniture, barvo sten in drugih dekorativnih elementov. Že s pomočjo barve lahko prilagodite videz, odločite se lahko za stole z oblazinjenjem v barvi mize. Hkrati vam moderna ureditev omogoča tudi kontrastno enobarvno oblazinjenje ali možnost s svetlim vzorcem. Če menite, da je že veliko barv, se lahko odločite za prozorne plastične ali bele stole, ki so predvsem v zadnjem času izredno priljubljeni.

Leseni kuhinjski stoli

Okolju prijazen material, naraven material, ki se najpogosteje uporablja za izdelavo pohištva, je les. Zato so leseni kuhinjski stoli zelo priljubljeni, odlikujejo se po visoki vzdržljivosti, zaradi česar jim rečemo kar masivni stoli za jedilnico. Podajo se raznim stilom, predvsem klasiki, podeželskem slogu, ipd. Za zaščito pred vlago in različnimi temperaturami, so lahko dodatno lakirani ali voskani.

Plastični kuhinjski stoli

Plastični kuhinjski stoli so izredno lahki in tudi cenovno ugodni. Sicer so nekoliko manj trpežni, a so bolj odporni na vlago. Odlikuje jih raznovrstnost odtenkov in premazov, tako, da se lahko odločite za mat ali prozorne modele. Najbolje se prilegajo jedilnim mizam iz plastike ali iz stekla.  

Kovinski kuhinjski stoli

Kovinski kuhinjski stoli so trajni, odporni so proti koroziji in bodo tako služili vrsto let. Hkrati so tudi izredno trpežni in močni. Njihova prednost je predvsem možnost kombiniranja z mizami iz katerega koli materiala.

 

Zaključek

Univerzalnega nasveta, kako izbrati kuhinjske stole, ni. Ni univerzalnih stolov, primernih za vsak stil kuhinje. Obstajajo univerzalna merila izbire, kot so vzdržljivost, udobje, material, slog. Torej, obstajajo možnosti, ki se bolj ali manj prilegajo notranjosti. Izberite tisto, za kar menite, da bo popolna izbira glede na vaše potrebe. Bodisi mehak, trd, lesen, plastičen, z naslonjalom ali brez – izbira naj bo stol, kateri bo vam in ostalim družinskim članom prinesel največ udobja.

Vsekakor pa drži, da bo videz kuhinje ali jedilnice nepopoln, če stoli ne bodo pravilno usklajeni s pohištvom. Stoli nikakor niso sekundaren dodatek, so dodatek, brez katerega praktično ne moremo, zaradi česar je izbiri potrebno nameniti posebno pozornost.